Institute for Modern Music Education

Instrumentalna nastava

 

Amadeus i prijatelji (knjiga 1 i 2)

Ova škola za muzičare na instrumentu sa tipkama u dvije knjige pruža djeci od sedme godine života mogućnost da uz svirku, i na njima prikladan način, steknu osnovno muzičko obrazovanje na instrumentu sa tipkama.

Glavni instrument je ipak Keyboard ; u svakom momentu je bez problema moguć prelaz na klavir. Na solidnoj muzičko-pedagoškoj osnovi i sa mnogo uživanja i zadovoljstva

  • omogućava se obimno muzičko osnovno obrazovanje
  • polaže se pažnja na ravnomjeran razvoj tehnike sviranja istovremeno za obe ruke
  • razvija se sigurna sposobnost čitanja u violinskom- i bas -ključu
  • ostvaruje se kreativan odnos prema muzici i uvod u improvizaciju

Škola je prikladna kako za pojedinačnu, tako i za grupnu nastavu


Keyboard aktiv – Metoda za Keyboard (knjiga 1 do 4)

Ovaj nastavni program u četiri knjige obraća se svima koje žele da uče svirati na modernom Keyboard-u, bilo da se radi o nastavi ili individualnom studiju.

Početnici u svakom starosnom dobu i bez muzičkog predznanja, takođe duvači, gitaristi i pjevači, koje putem instrumenta sa tipkama tragaju za pristupom nauci o hermoniji i kompoziciji, pronalaze ovdje u kompaktnim nastavnim jedinicama sa popularnim songovima i korisnim savjetima siguran put ka uspjehu.

Program je prikladan za pojedinačnu nastavu, a na sasvim poseban način za mješovitu nastavu sa instrumentom sa tipkama. Optimalno sadrži CD.


Piano aktiv – Metoda za digitalni piano (knjiga 1 do 4)

Ovaj nastavni program u četiri knjige obraća se svima koji žele da uče svirati na modernom digitalnom klaviru, bilo da se radi o nastavi ili o individualnom studiju.

Program je prikladan za pojedinačnu nastavu, a na veoma poseban način i za grupnu nastavu na instrumentu sa tipkama.


Novi put za sviranje na Kayboard-u (knjiga 1 do 6)

Već milion puta potvrđeni koncept za nastavu i individualni studij- pojavljuje se sad prerađen, proširen i u novom izdanju.

Nastavni program u šest knjiga namjenjen je svima koji bilo kroz nastavu ili individualni studij, putem metodskih nastavnih jedinica, putem popularnih songova i korisnih savijeta žele da uče ili prošire svoje znanje sviranja na Keyboardu .

Muzičko-teoretski utemeljen nastavni proces – bez opterećenja – vodi kroz sve knjige koje će svojim muzičkim programom koji je orijentisan ka uspjehu, obrazovati ne samo dobre „svirače“ na tastaturama, nego i prave muzičare.

Muzičari sa predznanjem mogu da počnu sa knjigom 2 ili 3.

Akustična gitara – program My Guitar (knjiga 1do 4)

My Guitar program u četiri knjige koncipiran je za akustičnu gitaru, a istovremeno nudi i osnove sviranja gitare u grupnoj nastavi u muzičkim školama, kao i za nastavu u opšte-obrazovnim školama.

Bilo da je to pratnja za pjesmu, sviranje melodije, klasični solo-komadi ili ansambl, sve teme i muzički stilovi tretiraju se ravnopravno. Već od samog početka savladavaju se muzički i praktično osnove aranžiranja, harmonizacije improvizacije.

Knjiga 3 & 4 izlaze u martu odnosno septembru 2012.

Vol. 1 48 strana
Cijena 25 KM
 

im conmusica-Onlineshop bestellen   »

bei Amazon bestellen   »

Playback-CD bestellen   »

   
Vol. 2 52 strana
Cijena 25 KM
 

im conmusica-Onlineshop bestellen   »

bei Amazon bestellen   »

Električna gitara – program My Electric Guitar (knjiga 1 i 2 )

"My Electric Guitar" je svojevrstan novi nastavni koncept za buduće E-gitariste
koji pruža osnove sviranja raznih stilova i improvizacija na E-gitari.

„My Elctric Guitar“ je veoma prikladan za grupnu nastavu , jer se od samog početka svira zajednički i svirku prožima osjećaj za bend „Bandfeeling“.

Vjerno prinipu „Prvo praksa-zatim teorija“-izučavaju se tehnike sviranja muziciranjem,
a koriste se komadi pisani za ansambl. Izučava se i vježba odgovarajuća tehnika kao
i čitanje nota i tabulature, a što omogućava orijentaciju u oba sistema.

 

Umfang 68 strana
Cijena 27 KM
 

Vol. 1 im conmusica-Onlineshop bestellen   »

bei Amazon bestellen   »

Playback-CD bestellen   »

Power of Rhythm (knjiga 1 i 2)

Power of Rhythm pruža osnove sviranja na udaraljkama, mnogostruko i naizmjenično, uključujući muzičke vježbe i aktivnosti , kao i različite instrumente iz velikog svijeta udaraljki. Učenje tehničkih elemenata, postupak sa notama i ritmovima za udaraljke i razumijevanje ritmičkih struktura stiče se od samog početka praktičnom nastavom.

Power of Rhythm je izvrsno prilagođen za grupnu nastavu, perkusionističke ansamble i za nastavu u opšte-obrazovnim školama.

Grooves, Fill-Ins, osnovne tehnike sviranja popularnih perkusionističkih instrumenata, zajednička svirka u ritmičkim ansamblima, Body- i Vocalperkussion, kao i solo-repertoari doprinose nastavi koja motiviše i u kojoj se ravnopravno njeguje svaki muzički stil.

 

Obim 92 strane
Cijena 30 KM
 

Vol. 1 im conmusica-Onlineshop bestellen   »

bei Amazon bestellen   »